Fruit: Carica papaya (Papaja)

Algemeen

De is een tropische boom die tot 6 meter hoog wordt en die bloeit met kleine witte bloemen gevolgd door groene vruchten die rijpen naar geel-groen. Alle vier: With permission of World Crops Database

Opkweken

De papaya wordt bij ons als kuipplant opgekweekt. Gebruik kuipplantengrond of een mengsel van 60 % potgrond 30 % grof metselzand en 10% leem. Overwinter de plant van half oktober tot half mei bij 10 - 15°C. ’s Zomers op een beschutte en zonnige plek plaatsen. Bemesten van mei t/m augustus. Vermeerdering door zaaien. Rassen: n.v.t.

Snoeien

N.v.t.

Oogsten

De vruchten worden geoogst als ze verkleurd zijn en zacht beginnen te worden. Ze kunnen slechts enkele dagen bewaard worden. By Prathyush Thomas - Own work, GFDL 1.2, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=41338888

Gebruik

De vrucht is sappig en smaakt zoet, enigszins naar meloen. Hij wordt vers gegeten of verwerkt in stoofschotels en desserts.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof © Pari-daeza
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Fruit: Carica

papaya (Papaja)

Algemeen

De is een tropische boom die tot 6 meter hoog wordt en die bloeit met kleine witte bloemen gevolgd door groene vruchten die rijpen naar geel-groen. Alle vier: With permission of World Crops Database

Opkweken

De papaya wordt bij ons als kuipplant opgekweekt. Gebruik kuipplantengrond of een mengsel van 60 % potgrond 30 % grof metselzand en 10% leem. Overwinter de plant van half oktober tot half mei bij 10 - 15°C. ’s Zomers op een beschutte en zonnige plek plaatsen. Bemesten van mei t/m augustus. Vermeerdering door zaaien. Rassen: n.v.t.

Snoeien

N.v.t.

Oogsten

De vruchten worden geoogst als ze verkleurd zijn en zacht beginnen te worden. Ze kunnen slechts enkele dagen bewaard worden. By Prathyush Thomas - Own work, GFDL 1.2, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=41338888

Gebruik

De vrucht is sappig en smaakt zoet, enigszins naar meloen. Hij wordt vers gegeten of verwerkt in stoofschotels en desserts.